Bøkebloggen publiserte 16 juni 2024 saken «Larvik kommune henla saken om søppelvollen i Stavern i 2018, men nå skal saken forfølges på nytt i nærmeste fremtid.» Les saken her.

18 juni 2024 sender Larvik kommune ut forhåndsvarsel om pålegg om tilbakeføring med tvangsmulkt. Ulovlighetsoppfølging – Voll med avfall. Kommunen skriver blant annet dette i brevet:

«-Larvik kommune ved virksomhet innbyggerkontakt og byggesak (heretter byggesak) har de siste årene blitt oppmerksom på at vollen nord for Steinrevet 20, gbnr. 5001/693/1, er etablert vesentlig større enn godkjent 18.06.2019, se vedlagt med tilhørende situasjonsplan.»

«-Vollen måler i dag ca. 50 meter lengde, ca. 8 meter bredde og ca. 3 meter høyde. Søknaden og tillatelsen gikk kun ut på å erstatte en klipt bøkehekk med bredde på 1 meter. Tillatelsen innebar heller ingen tillatelse over eiendomsgrensen mot nord, hvor situasjonsplanen stopper. Dagens voll er langt større, plassert over grensen og dels inn på arealer regulert til gangvei.»

«-Larvik kommune vurderer nå å pålegge dere å tilbakeføre alle tilførte masser, med unntak av en svært liten rest godkjent 18.06.2019 til erstatning for en hekk.»  Les hele brevet her, 18 juni 2024 Forhåndsvarsel ompåleggomtilbakeføringmed tvangsmulkt – Ulovlighetsoppfølging – Voll med avfall – Steinrevet 20

9 juli 2024 har Tenden Advokatfirma ANS på vegne av Risøya Eiendom svart opp forhåndsvarselet. Advokaten skriver blant annet dette i brevet:

«-Vi viser til kommunens brev med forhåndsvarsel om pålegg om tilbakeføring mv. av 18. juni 2024. Vi representerer Risøya Eiendom AS og vil med dette gi en uttalelse etter plan- og bygningsloven § 32-2.»

«-Risøya Eiendom avviser at det er snakk om at avvik/ulovlighetsoppføring, ettersom vollen er godkjent av kommunen. Vi viser i den forbindelse til kommunens vedtak 18. juni 2019 om å godkjenne nærmere angitte endringer av tidligere gitt rammetillatelse, ref. 19/49023, der det blant annet ble akseptert en:

«Etablering av jordvoll med gress istedenfor hekk mot nord som vist på situasjonsplanen»

«-Avslutningsvis påpekes at det er kommunens forurensning som ligger på tomten og i jordvollen (også på nabotomten), og i den grad det blir et krav om å kjøre bort masser fra vollen, til tross for godkjennelsen og historikken, vil kommunen som grunneier og som den som forurensingen skriver seg fra, være den som er ansvarlig for alle kostnader et slikt pålegg vil medføre. Det følger av etablert rettspraksis, utredninger og stortingsdokumenter, knyttet til forurensningsloven § 7, jf. bl.a. Rt 2012 side 944. Risøya Eiendom legger imidlertid til grunn som påpekt ovenfor, at vollen ligger innenfor godkjennelsen og at godkjennelsen var gyldig slik at vollen kan beholdes slik den er.»

Les hele brevet her, 9 juli 2024 GBNR 5001:693:1- STEINREVET 20 – UTTALLELSE KNYTTET TIL FORHÅNDSV ARSEL OM PÅLEGG OM TILBAKEFØRING AV VOLL Og vedlegg her. 

Hallstein Bast, du er nå leder av Kontrollutvalget i Larvik, mulig at dette nå er en sak for utvalget?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.