Bøkebloggen har skrevet flere saker om det nye planlagte hyttefeltet i Sørskogen ved Nevlunghavn.

Det siste publiserte vi 3 mai 2024 «Sivilombudet ber nå Statsforvalter om å sende over alle saksdokumenter i reguleringsplan for Sørskogen hyttefelt i Nevlunghavn.» . og hele saken kan du lese her.

Sivilombudet har 24 juli sendt brev  til Statsforvalteren i Vestfold og Telemark. Statsforvalteren får nå en frist til 30. august for å svare på noen svært sentrale spørsmål om saksbehandling og vurderinger som er gjort når tillatelse til utbygging ble gitt for Sørskogen F15-3.

Det stilles krevende spørsmål til om naturmangfoldlovens bestemmelser er fulgt, særlig hvordan tilstrekkelig hensyn er tatt til regionale og nasjonale interesser i omliggende områder.

Sivilombudet skriver blant annet dette i brevet:

«Vi viser til tidligere korrespondanse i saken, sist Statsforvalteren i Vestfold og Telemarks brev
24. april 2024 med oversendelse av sakens dokumenter.

Saken gjelder Statsforvalteren i Vestfold og Telemarks vedtak 16. februar 2024, der
Statsforvalteren opprettholdt Larvik kommunes vedtak om reguleringsplan for Sørskogen
hyttefelt samt Statsforvalterens beslutning 19. mars 2024 om ikke å omgjøre vedtaket.

Ombudet har funnet grunn til å undersøke enkelte sider av saken nærmere, herunder om
avgjørelsene er i samsvar med naturmangfoldloven § 7, jf. §§ 8-12 og forvaltningslovens krav
til klageinstansens prøving, jf. forvaltningsloven § 34.» Les hele brevet fra Sivilombudet her, 24 juli 2024 Sivilombudet – Undersøkelse i sak om reguleringsplan for Sørskogen

Til info så har utbygger Hans Gaarder Concept Living AS  allerede i mai engasjert Sem & Johnsen for å selge de planlagte hyttene.

«Oppdag våre nye, arkitekttegnede fritidsboliger. Utformet i samråd med interiør- og landskapsarkitekt. Oppdag ditt drømmested blant våre seks fritidsboliger, tilgjengelig i to unike hyttemodeller – to eksemplarer av den romslige «L-hytta» og fire av den sjarmerende «Klyngehytta». Disse velutstyrte hyttene er designet for å gi den perfekte blandingen av komfort og funksjonalitet, slik at du kan nyte avslappende dager og kvelder i naturskjønne omgivelser.»

Se hele annonsen på Finn.no her. 

Det er tydelig at Sivilombudet nå viser interesse for saken og det vil vel komme en avgjørelse fra ombudet i løpet av høsten.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.

* Følg Bøkebloggen på Facebook *