Bøkebloggen publiserte 16 juli 2024 saken «Risøya Eiendom AS avviser at det er snakk om avvik ettersom vollen i Steinrevet 20 i Stavern er godkjent.» Les saken her.

9 juli 2024 har Tenden Advokatfirma ANS på vegne av Risøya Eiendom svart opp forhåndsvarselet. Advokaten skriver blant annet dette i brevet:

«-Vi viser til kommunens brev med forhåndsvarsel om pålegg om tilbakeføring mv. av 18. juni 2024. Vi representerer Risøya Eiendom AS og vil med dette gi en uttalelse etter plan- og bygningsloven § 32-2.»

«-Risøya Eiendom avviser at det er snakk om at avvik/ulovlighetsoppføring, ettersom vollen er godkjent av kommunen. Vi viser i den forbindelse til kommunens vedtak 18. juni 2019 om å godkjenne nærmere angitte endringer av tidligere gitt rammetillatelse.

Les hele brevet her, 9 juli 2024 GBNR 5001:693:1- STEINREVET 20 – UTTALLELSE KNYTTET TIL FORHÅNDSV ARSEL OM PÅLEGG OM TILBAKEFØRING AV VOLL Og vedlegg her. 

16 august 2024 sender Larvik kommune ut vedtak om pålegg om retting og ileggelse av tvangsmulkt. Ulovlighetsoppfølging – Voll med avfall. Kommunen skriver blant annet dette i brevet:

Larvik kommune ved virksomhet innbyggerkontakt og byggesak viser til forhåndsvarsel om pålegg om retting og ileggelse av tvangsmulkt datert 18.06.2024. Vi kan ikke se at tiltaket er rettet. Bygningsmyndigheten er delegert fullmakt fra kommunestyret til å fatte følgende vedtak:

Pålegg om retting, jf. plan- bygningsloven (pbl.) § 32-3

  • For å etterkomme pålegget må du fjerne vollen helt, eventuelt redusere den til størrelsen av en1 meter bred hekk, ref. byggetillatelsen 18.06.2019.
  • Frist for å etterkomme pålegget settes til 01.11.2024.
  • Pålegget gis på bakgrunn av at tiltaket slik det fremstår i dag mangler bygningsmyndighetenes godkjenning, og strider mot arealformål og søknadsplikt, og for øvrig tiltaksplan ognabogrense.

Ileggelse av tvangsmulkt, jf. pbl. § 32-51.

  • Det vedtas herved en tvangsmulkt bestående av engangsmulkt stor kroner 45.000 og dagmulkt stor kroner 700.
  • Tvangsmulkten effektueres dagen etter at påleggsfristen har gått ut dersom pålegget ikke etterkommes, eller komplett søknad om å bringe tiltaket over i lovlige former er mottatt av kommunen innen samme frist.
  • Dagmulkten løper inntil kommunen har mottatt skriftlig tilbakemelding om at det ulovlige forhold er opphørt.

Les hele vedtaket, 16 august 2024 Vedtak om pålegg om retting og ileggelse av tvangsmulkt – Voll med avfall – Steinrevet 20.

Vollen er ca 50 meter lang, 8 meter bred 3 meter høy skriver Larvik kommune. Det betyr vel at det må kjøres vekk ca 50-60 lastebillass?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.