Bøkebloggen skrev 11 juli 2024 saken «Larvik kommune avslår søknad om dispensasjon for endringer/ombygging av John Markus Lerviks fritidsbolig på Lamøya i Larvik». Les saken her.

Eier John Markus Lervik har engasjert Lund Hagem Arkitekter AS for å få rettet opp i avvikene på eiendommen.

17 august 2024 har ansvarlig søker Lund Hagem Arkitekter AS svart opp avslaget og anmoder kommunen om en ny vurdering av klagen. Arkitekt Sofie Skoug skriver blant annet dette i brevet:

«-På vegne av tiltakshaver vil vi her foreta enkelte klargjøringer av hva søknaden gjelder, og også foreta enkelte endringer i form av begrensninger i hva det søkes om. Hensikten er å ta hensyn til de synspunktene kommunen har hatt, og å vise at vilkårene etter plan- og bygningsloven for å kunne gi nødvendige dispensasjoner er til stede. Med dette som utgangspunkt ber vi om at kommunen foretar en ny vurdering av saken. Tiltakshaver håper selvsagt at saken skal kunne avsluttes med en omgjøring fra kommunen av vedtaket, men i motsatt fall ber vi om at denne henvendelsen anses som en klage til Statsforvalteren.»

«-Selv om vi ovenfor og i vedlagte dokumentasjon har forsøkt å beskrive og illustrere sakens problemstillinger og de vurderinger som inngår, gjelder saken konkrete forhold som kan være vanskelig å få full forståelse av uten å se på forholdene på stedet. På vegne av tiltakshaver ber vi om at det gjennomføres en befaring før denne anmodningen om ny vurdering behandles endelig i kommunen.»

«-Dersom saken går videre til Statsforvalteren for klagevurdering, vil vi tilsvarende sterkt oppfordre til at Statsforvalteren gjennomfører en befaring.»

«-Skulle det være noe som fremstår som uklart, men som ønskes ytterligere belyst, ber vi om å bli underrettet.»

Les hele brevet her,17 august 2024 Anmodning om ny vurdering av klage på endringer:ombygging.

Hva gjør kommunedirektøren nå? Blir det Statsforvalteren som får saken nå? Eller havner saken hos politikerne i planutvalget i Larvik i løpet av høsten?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *