«-Her var det pinlig mye rør fra politikere som burde vite bedre etter alle disse år».

«-Her var det pinlig mye rør fra politikere som burde vite bedre etter alle disse år».

Bøkebloggen skrev 15 august 2024 saken «Larvik kommune får stadig krav fra advokater som vinner frem i klager hvor politikerne gir dispensasjoner». Les saken her.

Etter at Bøkebloggen publiserte saken så kom det flere kommentarer på Facebook siden. Vi merket oss spesielt kommentaren fra Thor Håkon Lindstad(som privatperson) og kommentaren fra Kristian Stensrud. Disse er kopiert inn under.

«-Her var det pinlig mye rør fra politikere som burde vite bedre etter alle disse år. Opplært og veiledet uke ut og uke inn om at i dispensasjonssaker skifter plan- og bygningsloven ansikt og er en nei-lov. Fordi befolkningen forventer at det ikke skaltes og valtes med planverk og regler vedtatt av kommunestyre og storting.»

«- Knut Olav Omholt, det er ikke «helt legitimt» å gå imot kommunedirektørens innstilling. I de aller fleste dispensasjonssaker står det svart på hvitt i saksfremlegget at det ikke finnes noe annet lovlig alternativ enn å vedta innstillingen og la Statsforvalteren gjøre jobben sin som klageinstans.»

«- Per Manvik, når byggesaksavdelingen ikke gjør unntak fra strenge, demokratisk vedtatte regler, som byggeforbudet i strandsonen, er det nettopp av hensyn til innbyggerne dine. Vi må anta at kommunestyret og Stortinget har vedtatt gjeldende regler nettopp fordi de gir gode samfunn og bomiljø hvis håndhevet. Hjemmelen for unntak er trang som et nåløye, og politikerens vindu ligger å i endre og vedta planer. I denne konkrete saken hadde planutvalget spart kommunen for en utgift på kr. 55 000 hvis utvalget hadde stått på det enkle prinsippet om byggeforbud. Det prinsippet er lett å forholde seg til for alle parter. Inntrykket i dag derimot, av at dispensasjon alltid er en mulighet, forvirrer og fremprovoserer atter nye søknader om unntak.»

«- Marie Offenberg, det er ikke «rom for betydelig skjønnsutøvelse» i de aller fleste dispensasjonssaker. Det fremgår av alle saksfremlegg til planutvalget. Det er planutvalgets utstrakte omgjøringspraksis som øker sjansen for klagerunder og flere dispensasjons-søknader drastisk.»

THL, som privatperson

Etter denne kommentaren kom også Kristian Stensrud med en oppfølgende kommentar:

«-Thor Håkon Lindstad , er en særdeles dyktig jurist i Larvik kommune. For de som har tatt seg bry med å lese hans drøftelser forut for innstillinger i relevante saker, så er det liten tvil om at her har kommunen en stor ressurs innen det fagfelt han skal forvalte i sin jobb. Og det være seg om man er enig med han i hans konklusjoner eller ei». 

«-Jeg tror det skal være et rimelig høyt metningsnivå av frustrasjon og oppgitthet når en jurist på avdelingen uttaler seg slik han gjør i Bøkebloggen. Dog signerer han med «privatperson». At det stilles spørsmål om hvorvidt dette vil få konsekvenser for hans stilling i kommunen, er skremmende. Men dessverre betimelig. Basert på knallhard og tidvis usaklig kritikk fra den politiske talerstolen mot navngitte i administrasjon , så er det absolutt betimelig å stille spørsmålet. At Per Manvik kommenterer Lindstad innlegg som «tøft skrivd» , er ikke bare en eksponering av mangelende skriveferdigheter, men også manglede forståelse av hva vi som innbyggere og velgere bør forvente og kreve av våre politikere. Skjerp deg Manvik.»

Kristian Stensrud

Bøkebloggen sendte 16 august 2024 over disse to kommentarene til politikerne i PU som stemte for dispensasjonen i saken. Mailen er sendt til Olaf Holm  KRF, Per Manvik FRP, Knut Olav Omholt SP og Marie Offenberg H.

Ingen av dem har så langt svart opp mailen.

Til info så har vi nå fått bekreftet at tilsynsjurist Thor Håkon Lindstad snart avslutter jobben i Larvik kommune og starter opp i ny jobb som «Junior Company Lawyer» for Jotun AS i Sandefjord.

Tilsynsjurist i Larvik kommune, Thor Håkon Lindstad. Faksimile: larvik.kommune.no

Bøkebloggen ønsker Lindstad lykke til i ny jobb! Og vi syntes det er synd at han slutter i Larvik kommune hvor han har jobbet med tilsyn og byggesaker i flere år.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *

2024-08-27T07:25:45+02:0026. august 2024|Blogg, Politikk, Samfunn|
Go to Top