Bøkebloggen skrev saken «Viksfjord utenfor Larvik gror igjen med grønnalger» 5 juli 2023.

Larvik kommune mente i 2023 at  en stor oppryddingsjobb avhenger av penger fra Miljødirektoratet.

«– Vi mener det er nødvendig å ta opp grønalgene. I to år har vi søkt direktoratet, men dessverre har vi ikke fått midler til det,» sier Dag Trygve Enden, virksomhetsleder i Larvik kommune.

Bøkebloggen skrev saken 5 februar 2024 saken «Nye Stivlesund – en kanal mellom Viksfjord og Hemskilen». Da kunne Larvik skapt en svært spennende turistattraksjon og samtidig vil et vannløp avhjelpe store miljøutfordringer ift algetilveksten i indre Viksfjord. Les saken her.

Dette kunne blitt den «Nye Blindleia« i Larvik kommune. Kanskje Lundhs AS, Fritzøe AS og andre bedrifter i Larvik/Sandefjord kunne bidratt med midler sammen med staten?

Onsdag neste uke er det møte i møte i Hovedutvalg for miljø, kultur og næring og da skal politikerne i utvalget få status fra kommunedirektør.

Kommunedirektøren legger nå frem en melding til politikerne om status og fremtidig planer for Viksfjord. Saksbehandler skriver blant annet dette i meldingen:

Kommunedirektørens forslag til vedtak:

Rapportering om status arbeid med prosjekt for å sikre kontinuitet og koordinering av arbeidet med miljøforbedring i Viksfjord – som beskrevet under vurderinger og konsekvenser – tas til orientering.

Det vises til vedtak HMKN – 002/24, hvor det bes om at det opprettes et kommunalt prosjekt for å sikre kontinuitet og koordinering av arbeidet med miljøforbedring i Viksfjord, og at det rapporteres om status og gjennomføring av tiltak hvert halvår.

Oppsummert:

Kommunedirektørens formål med etablering av prosjektet med arbeidstittel “Krafttak for Viksfjord” er å sikre større oppmerksomhet og styrke innsatsen i arbeidet med miljøforbedring i Viksfjord, samt jobbe for å sikre finansiering til å gjenoppta aktiviteten med opptak av grønnalger og iverksette andre restaureringstiltak. Selv med de pågående tiltakene for å redusere avrenning til Viksfjord, må innsatsen styrkes for å ha mulighet til å nå målet om god økologisk tilstand innen 2033.

Enhelhetlig og koordinert innsats i et langsiktig perspektiv, er avgjørende for at Larvik kommune skal oppnå varige miljøforbedringer i Viksfjord.  

Les hele meldingen til politikerne her, 29 august 2024 Rapportering og videre arbeid med miljøtilstandi Viksfjord. Se også link til flere vedlegg om saken her.

Det blir spennende å følge fremdriften i kommunedirektørens prosjektet «Krafttak for Viksfjord» de neste årene.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *