Bøkebloggen publiserte 22 februar 2023 saken «I 8 av 12 anskaffelser i Larvik kommune foreligger det lite eller ingen dokumentasjon av anskaffelsene«. Les hele saken her.

Hvordan har anskaffelser av private tjenesteaktører i Larvik kommune skjedd? Har Larvik kommune ivaretatt forsvarlighetsansvaret for pasienter og ansatte fra privat tjenesteaktør? Hvor mange utenlandske sykepleiere har vært innom Larvik kommune og hvilke lønns og arbeidsvilkår har de hatt? Link til rapporten «Offentlige anskaffelser i Helse og mestring« her.

Politikere i kommunestyret fikk mandatet til å praktisere åpenhet, forståelse og handlekraft om det ble avdekket at Larvik kommune ikke hadde ivaretatt menneskerettigheter eller fulgt lov om offentlig anskaffelse.

Tirsdag 3 september 2024 er det møte i Kontrollutvalget og da skal politikerne i utvalget få status siden det nå har gått ytterligere ett år siden forrige oppfølging Det bør nå forventes at funnene med mangler i rapporten nå har kommet på plass.

På tirsdagens møte stiller kommunalsjef Guro Winsvold og innkjøpssjef Torstein Åkra for å orientere kontrollutvalget om oppfølgingen av rapporten.

Sekretariatet har innstilt på at kontrollutvalget tar informasjonen til orientering. Ved behandling av oppfølingen av rapporten i september 2023, var allerede mye på plass med tanke på å svare ut anbefalingene som ble gitt gjennom revisjonsrapporten, men det var på det tidspunktet noe uklart hvilke rutiner som skulle bli innført og/eller revidert., samt at det ikke kom tydelig frem hvordan kommunen jobber for å avdekke avvik på området. Nå som det har gått ytterligere ett år siden forrige oppfølging, bør det forventes at dette har kommet på plass, og sekretariatet innstiller dermed på at kontrollutvalget tar informasjonen til orientering. Les hele innstillingen her.

Dersom informasjonen som blir gitt i møtet indikerer at kommunens oppfølging ikke er tilstrekkelig, bør kontrollutvalget vurdere ytterligere oppfølging i tiden som kommer. Les status fra kommunedirektøren her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

* Følg Bøkebloggen på Facebook *