Bøkebloggen har skrevet flere saker om kjøpet av Torget 1 i Larvik. 11 mars skrev vi saken «Totalrenovering av Torget 1 eller riving av eksisterende bygg for oppføring av nytt rådhus?». Les saken her.

8 juni 2024 publiserte vi saken «Kommunedirektøren i Larvik har innhentet mulighetsstudier fra tre aktører for å utvikle Torget 1 til nytt rådhus«. Les hele saken her. Etter møtet i kommunestyret 19 juni 2024 publiserte vi sak hvor alternativ 3 også ble lagt frem. Les saken her.

I dag er det møte i møte i Hovedutvalg for eiendom og teknisk drift og da skal politikerne i utvalget diskutere nytt rådhus på Torget 1.

Kommunedirektøren skriver blant annet dette i saken som legges frem i kveld:

KOMMUNEDIREKTØRENSFORSLAG TIL VEDTAK:

1. Kommunestyret gir kommunedirektøren i oppdrag å gå videre med et forprosjekt med mål om å etablere Torget 1 som kommunens nye rådhus.

2. Forprosjektet gjennomføres i henhold til gjeldende investeringsreglement.

3. Det bevilges kr 6,5 mill til å gjennomføre konsept- og forprosjektfase. Forprosjektet finansieres fra disposisjonsfondet.

4. Når konseptfasen er ferdigstilt, legges en ny sak om videre prosess frem for politisk behandling. Les hele innstillingen her og vedlegg til saken her.

Saken behandles i utvalget i kveld og innstillingen går videre til formannskapet onsdag 11 september 2024. Endelig avgjørelse blir tatt av politikerne i kommunestyret onsdag 18 september 2024.

Hva skjer med Torget 1 nå? Blir det solgt, fortsatt utleie, bygd om til nytt rådhus eller revet og erstattet med nytt bygg?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

* Følg Bøkebloggen på Facebook *