Bøkebloggen har skrevet flere saker om det nye planlagte hyttefeltet i Sørskogen ved Nevlunghavn.

Det siste publiserte vi 25 juli 2024 «Sivilombudet ønsker svar på sentrale spørsmål rundt saksbehandling.». Hele saken kan du lese her.

Sivilombudet sendte 24 juli brev  til Statsforvalteren i Vestfold og Telemark. Statsforvalter fikk nå en frist til 30. august for å svare på noen svært sentrale spørsmål om saksbehandling og vurderinger som er gjort når tillatelse til utbygging ble gitt for Sørskogen F15-3.

Det stilles krevende spørsmål til om naturmangfoldlovens bestemmelser er fulgt, særlig hvordan tilstrekkelig hensyn er tatt til regionale og nasjonale interesser i omliggende områder.

Sørskogen hyttefelt Illustrasjon: Bøkebloggen/ChatGPT

2 september 2024 har Statsforvalter svart opp Sivilombudet og skriver blant annet dette i brevet:

«-Det vises til Sivilombudets brev av 24.07.2024, med frist for tilbakemelding til 30.08.2024. Vi beklager at vårt svar er forsinket med en arbeidsdag».

«-Klagerne sendte 19.08.2024 en foreløpig oppsummering av et pågående arbeid med kartlegging av flaggermusaktivitet i planområdet. Statsforvalteren vil besvare henvendelsen når kartleggingen er avsluttet».

«-Planområdet er på 11 daa og ligger i nærheten av Mølen fuglefredningsområde og Nevlungstranda naturreservat. Den sydligste siden av planområdet ligger omtrent 360 meter fra Mølen fuglefredningsområde og omtrent 90 meter fra Nevlungstranda naturreservat. Fra den delen av planområdet som skal bebygges med hytter er avstanden hhv. omtrent 470 meter og 160 meter».

«-Den nordlige delen av planområdet er avsatt til fritidsbebyggelse. Den sørligste delen av planområdet er avsatt til LNF-formål og grønnstruktur, med unntak av et område rundt eksisterende hytte som er avsatt til fritidsbebyggelse».

Statsforvalter kommer med følgende konklusjon i slutten av brevet:

«-Statsforvalteren har i vedtaket ikke i tilstrekkelig grad vist til naturmangfoldloven. Dette er en saksbehandlingsfeil».

«-En forutsetning for å anse at vårt vedtak er ugyldig er at det er grunn til å regne med at saksbehandlingsfeilen kan ha virket bestemmende på vedtakets innhold, jf. prinsippet i forvaltningsloven § 41».

«-Vi har ikke i tilstrekkelig grad synliggjort vår vurdering etter naturmangfoldloven § 7, jf. §§ 8-12. Vi kan likevel ikke se at vi ville ha kommet til et annet resultat i denne saken. Saksbehandlingsfeilen har derfor ikke virket bestemmende på vedtakets innhold. Vi viser vår etterfølgende vurdering av gyldigheten av vedtaket i tilbakemeldingen på omgjøringsbegjæringen». Les det 10 siders  brevet fra Statsforvalter her, 2 september 2024 Redegjørelse til Sivilombudet Sørskogen hyttefelt.

Sivilombudets endelig svar er kun rådgivende, men Statsforvalter vil i de aller fleste tilfeller endre sin beslutning i tråd med Sivilombudets syn.

Det er tydelig at Sivilombudet nå viser interesse for saken og det vil vel komme en avgjørelse fra ombudet i løpet av høsten.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.

* Følg Bøkebloggen på Facebook *