Bøkebloggen har skrevet flere saker om en trapp som er etablert ut på det nye fortauet i Prinsegata i Larvik Les den siste saken vi skrev  «Vestfold fylkeskommune ser nå at denne trappen aldri ville blitt akseptert» som ble publisert 30 juni 2024 her.

Trapp fortau Foto: Bøkebloggen

Trapp fortau Foto: Bøkebloggen

En rådgiver hos Larvik kommune gjorde en henvendelse til Glenn Lauritsen som er rådgiver i team veiforvaltning, Infrastruktur og veiforvaltning i Vestfold fylkeskommune. Han svarte opp 11 juni 2024 og du kan lese hele mailen her, 11 juni 2024 Mail fra Vestfold fylkeskommune.

Nå viser deg seg at det er dialog mellom Larvik kommune og utbygger/ansvarlig søker av Grandkvartalet. 22 august 2024 kommer Larvik kommune med denne tilbakemeldingen:

«-Slik jeg ser det er det to muligheter nå»:

1. Fjerne trappa og få til en løsning bort fra fortausformålet i reguleringsplanen, slik at den blir innenfor regelverket.

2. Søke om trappa slik den er plassert. Dette krever en dispensasjonssøknad. Som kjent er dispensasjonsvilkårene strenge, samtidig som det er vanskelig for oss å ta stilling til om vilkårene er oppfylt før vi har mottatt en begrunnet søknad og berørte myndigheter har uttalt seg.

Ved en søknad om dispensasjon må disse vilkårene være oppfylt:

– Hensynet bak arealformålet ‘fortau’ må ikke vesentlig tilsidesettes ved etablering av trappa – Fordelene ved etableringen av trappa i formål fortau må overstige ulempene ved å la den bli stående. Her må det vises til objektive arealhensyn ved å la trappa bli stående. Les hele mailutvekslingen mellom kommunen og utbygger/ansvarlig søker her, 22 august 2024 Trapp mot Prinsegata og universell utforming

Det blir nå spennende å følge denne saken. Vil plan- og bygningsmyndighet i Larvik kommune godkjenne en eventuell dispensasjonssøknad eller må utbyggere fjerne trappen ?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *