Bøkebloggen publiserte 22 august2024 saken «Vedtak om pålegg om retting og ileggelse av tvangsmulkt» Les saken her.

16 august 2024 sendte Larvik kommune ut vedtak om pålegg om retting og ileggelse av tvangsmulkt. Ulovlighetsoppfølging – Voll med avfall. Kommunen skriver blant annet dette i brevet:

Larvik kommune ved virksomhet innbyggerkontakt og byggesak viser til forhåndsvarsel om pålegg om retting og ileggelse av tvangsmulkt datert 18.06.2024. Vi kan ikke se at tiltaket er rettet. Bygningsmyndigheten er delegert fullmakt fra kommunestyret til å fatte følgende vedtak. Les hele vedtaket, 16 august 2024 Vedtak om pålegg om retting og ileggelse av tvangsmulkt – Voll med avfall – Steinrevet 20.

6 september 2024 har Tenden Advokatfirma ANS klaget inn vedtaket og skriver blant annet dette i klagen:

«-Tiltakshaver, Risøya Eiendom AS, mener vedtaket er fattet på et uriktig faktum og at kommunen ikke har tatt hensyn til sentrale momenter i saken, samt at det foreligger saksbehandlingsfeil og feil rettsanvendelse. Vedtaket påklages derfor herved. Klagen er rettidig, jf. fvl. § 29».

«-Basert på feil faktisk grunnlag for vedtaket og usaklig forskjellsbehandling, må pålegget anses ugyldig. Dette vil bli begrunnet nedenfor. Vi vil også komme nærmere tilbake til utdyping av begrunnelsen av klagegrunnlaget og eventuelt ytterligere dokumentasjon».

«-Det fremstår videre som kommunen har latt utenforliggende hensyn påvirke den konkrete avgjørelsen, ettersom kommunen nederst på side 2 skriver «Tiltakshaver har dessuten utfordret planverket og tidligere byggetillatelser en rekke ganger på eiendommen for øvrig og kan ikke ha noen forventning om at kommunen skal holde tritt med alle overtredelser akkurat når det skjer».

«-Et hensyn som derimot burde ha vært tatt i betraktning er imidlertid at en fjerning av vollen til den størrelsen kommunen angir, vil kunne ha større miljøskadelige konsekvenser enn å la vollen være urørt».

«-Vi anmoder på ovennevnte bakgrunn om at Larvik kommune omgjør vedtaket. Dersom kommunen likevel ikke omgjør vedtaket forutsetter vi at klagen oversendes Statsforvalteren i Vestfold for endelig avgjørelse».

«-Ved en behandling av klagesaken hos Statsforvalteren anmoder vi om at det avholdes befaring på Eiendommen».

«-Det tas forbehold om at vi vil ettersende supplerende begrunnelse av klagen og ytterligere dokumentasjon». Les hele vedtaket her, 6 september 2024 KLAGE PÅ PÅLEGG OM RETTING OG ILEGGELSE AV TVANGSMULKT – STEINREVET 20

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.