Bøkebloggen publiserte 27 august saken «-Her var det pinlig mye rør fra politikere som burde vite bedre etter alle disse år» hvor tilsynsjurist Thor Håkon Lindstad svarte opp flere av politikerne i planutvalget. Les saken her.

I dag fikk vi tilsendt dette innlegget fra Kristian Stensrud:

«-Det er innlysende at tilsynsjuristen Thor Håkon Lindstad har nådd et metningspunkt når han velger å uttale seg til Østlands-Posten med såpass hard kritikk av Per Manvik som utvalgsleder».

«-Lindstad har sagt opp sin stilling i Larvik kommune og skal tiltre i ny stilling for Jotun i Sandefjord. I kommentarfeltet får Lindstad kritikk for å uttale seg om Manvik først nå som han fratrer».

«-Det som bør bekymre oss beboere i Larvik, er «isfjellet» i denne saken. Det er naivt å ikke tro at når Lindstad velger å uttale seg slik han gjør, så er det med bakgrunn lang erfaring fra en hardt belastet avdeling og hvor det oppleves at fagkompetanse og «spilleregler» settes til side av en politiker som tilsynelatende verken ønsker eller evner å endre sin fremferd slik det er fremsatt i artikkelen».

«-Som tilsynsjurist er Lindstad pålagt å følge de lover, regler, planer og instruksverk som definerer det reelle handlingsrommet i byggesaker. Per Manvik kritiseres for å ikke ta hensyn til det samme rammeverk».

«-Per Manvik har selv fra politisk talerstol fremmet hard retorikk og anklaget navngitte personer og prosesser for både udugelighet og korrupsjon. Han er en politisk slugger med lang fartstid og med autoritet i det politiske Larvik. Med makt følger ansvar. Og det som Lindstad setter fingeren på, er faktisk misbruk av politisk makt av en sentral politiker».

«-Når det nå varsles at Kontrollutvalget skal se nærmere på denne saken, er det betimelig å spørre utvalgsleder Hallstein Bast om han er ukjent med den beskrivelsen som Lindstad fremfører og som har pågått i åresvis»?

«-Hvorfor har ikke det politiske Larvik evnet å korrigere Manvik tidligere? Hvorfor er Planutvalgets øvrige medlemmer passive til Manviks lederstil hvis det er en oppfatning om at Manvik er uskikket til vervet han besitter?

Hvor stor støtte har Lindstad og hans kollegaer i avdelingen fått fra sine egne ledere når de har diskutert en situasjon over tid som nærmest lammer driften basert på en politikers væremåte»?

«-Vi kan være enige eller uenige om hvorvidt det var/er riktig av Lindstad og ØP å publisere den kritikken som er fremkommet mot en navngitt politiker. Jeg mener det er riktig basert på alvorlighetsgraden».

«-Det gjenstår å se om «de røde flaggene» medfører en reell gjennomgang eller om at det kun blir litt støy og spalteplass for så å fortsette videre i samme spor.

«-Faren er at Larvik kommune vil bli tappet for fagkompetanse i administrasjonen fremover, hvis det ikke tas grep for å korrigere politikere som Per Manvik» .

Kristian Stensrud

Bøkebloggen har sendt saken over til Per Manvik og Hallstein Bast før publisering slik at de har mulighet til å kommentere innlegget til Stensrud.

Per Manvik svarte raskt opp og kom med følgende tilbakemelding:

«-Har dessverre ikke tid akkurat nå. Forbereder svar til Øp.😊»

Hallstein Bast har ennå ikke svart opp.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.