Bøkebloggen publiserte 22 august 2024 saken «Vedtak om pålegg om retting og ileggelse av tvangsmulkt – Voll med avfall – Steinrevet 20 i Stavern».  Les saken her. Og les hele vedtaket fra kommunen her, 16 august 2024 Vedtak om pålegg om retting og ileggelse av tvangsmulkt – Voll med avfall – Steinrevet 20.

Etter at Larvik kommune sendte ut vedtaket 16 august har kommunen mottatt tips om hva administrasjonen fikk av dokumentasjon i 2018. Og spørsmål om hvorfor dette ikke ble tatt tak i den gang?

29 august 2024 mottar Larvik kommune tips angående hva som ble meldt inn i 2018:

«-Hei, jeg ville sende deg litt bakgrunnsinformasjon om saken med vollen på Risøya.

«-Dette har samtlige politikere vært oppmerksom på siden 2018. De ble da orientert om de mange tilfellene da særlig Mangelrød så en annen vei når akkurat disse figurene gjorde noe ulovlig.

«-Hele Stavern har visst at dette aldri skulle bli noen marina. De ble orientert om at det ikke var mulig å drive restaurant der uten ny reguleringsplan, men ga blaffen i dette og bygde en fullt ferdig restaurant i 2020, etter tre varsler om at det ikke ville bli tillatt. Marie Offenberg, som har jobbet for Arne Nerhus tidligere, sørget for dispensasjon etter at administrasjonen hadde avslått ny søknad, «fordi det var blitt så fint».

«-Vedlegger min anmodning om gransking av Krogshavn Holding ble sendt Larvik Kommune i 2018. Selv om enkelte saker kan virke trivielle så var hensikten å dokumentere et mønster».

«-Kontrollutvalget så ingen grunn til å følge opp noen av sakene men tok informasjonen til etterretning. Kontrollutvalget var ledet av Gjert Gjertsen, mentor for Marie Offenberg som da satt i Planutvalget». Les hele mailen her, 29 august 2024 Steinrevet 20

2 september 2024 mottar Larvik kommune nytt tips angående hva som ble meldt inn til

«-Viser til samtale. Som nevnt engasjerte jeg meg i vollen bestående av mye søppel for noen år siden. Det er interessant gledelig og observere at det nå kanskje iverksettes tiltak og gjennomføres tiltak som skulle vært gjort for lenge siden».

«-Jeg hadde den gang kontakt og samtaler med Tom Aasrum hos Norconsult, Terje Lund i Larvik Kommune med flere, uten at dette ga noen som helst tilfredsstillende uttelling. Viser også til nedennevnte korrespondanse som et av flere».

«-Lykke til med denne saken og lykke til i ny jobb»! Les hele mailen her, 2 september 2024 Steinrevet 20.

Tirsdag 1 oktober 2024 skal saken behandles av Planutvalget i Larvik kommune. I innstillingen fra kommunedirektør står det blant annet dette:

Kommunedirektørens forslag til vedtak:

«-Planutvalget kan ikke se at det i klagen er fremkommet opplysninger som tilsier at vedtaket i sak 1161/24 skal omgjøres. Planutvalget tar ikke klagen til følge og oversender saken til Statsforvalteren for endelig avgjørelse».

Alternative løsninger:

«-Kommunedirektøren plikter å forfølge overtredelser av plan- og bygningsloven og kan hverken se at overtredelsen er av “mindre betydning” eller pålegget uforholdsmessig, jf. henholdsvis pbl. §§ 32-1 andre ledd og 32-10. Se også vedtaket 16.08.2024». Les alle dokumentene i innstillingen her.

Bøkebloggen sendte saken over til leder i planutvalget Per Manvik for en kommentar og han svart dette:

«-Hei. Den saken har flere sider som ikke er helt avklart. Mulig den bør utsettes».

Da havner kanskje saken hos Statsforvalter på nytt hvis utvalget støtter kommunedirektøren? Eller kommer Per Manvik med forslag om å utsette saken?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.