Ansvarlig søker, Lågen Bolig AS, har søkt om riving, tilbygg, påbygg og fasadeendring på vegne av en tiltakshaver i Tyriveien på Gon. Søknad om rammetillatelse ble mottatt 08.04.2024. Søknaden ble supplert og ansett komplett ved ettersendelse av dokumentasjon mottatt 29.05.2024. Se søknad her. 

Byggesak i Larvik kommune godkjente rammesøknaden 14 juni 2024. Les hele vedtaket her.  Og alle vedlegg her.

Det ble massive nabomerknader forut for vedtakelsen av rammetillatelsen. Flere av de samme naboene, fire totalt, klaget på vedtaket om rammetillatelse. Anførslene i klagene er i all hovedsak likelydende med merknadene som ble innsendt ved nabovarslingen. Les ansvarlig søkers svar på klagene her.

Tirsdag 1 oktober 2024 skal politikerne i planutvalget behandle klagene. I innstillingen fra kommunedirektør står det blant annet dette:

Kommunedirektørens forslag til vedtak:

«-Planutvalget kan ikke se at det i klagen er fremkommet opplysninger som tilsier at vedtaket i sak 872/24 skal omgjøres. Samtidig presiseres det at tiltaket tillates plassert 4,0 meter, og ikke 4,3 meter, fra eiendomsgrensen mot Tyriveien 6 (gbnr. 1002/275), hvilket er samme plassering som vist på situasjonsplanen datert 31.08.2023 som ble godkjent i rammetillatelsen. Planutvalget tar ikke klagen til følge og oversender saken til Statsforvalteren for endelig avgjørelse». Les hele innstillingen her.

20 september 2024 har Larvik kommune mottatt et brev fra eieren av Tyriveien 4 som er stillet til politikerne i planutvalget. Han skriver blant annet dette i brevet:

«-Vi har en sak som skal opp i neste planutvalg, 1. oktober. Frem til nylig har vi tenkt at dette skal være helt uproblematisk ettersom de faglige momentene i saken, etter kommunen sin vurdering, er klart på vår side, og dessuten er forvaltningsmessig godt begrunnet.»

«-Etter siste tids oppslag rundt Per Manvik sin fremgangsmåte i planutvalget, har det vært fremsatt påstander om at de faglige vurderingene i enkelttilfeller kan være av mindre viktighet, mens bekjentskaper og kjepphester i stedet kan være av høy viktighet. Videre har det vært påstått at planutvalget ikke er fremmed for å holde dialog med parter i plan- og byggesaker utenfor de formelle kanalene, slik at denne dialogen ikke fanges opp mht. offentlig innsyn».

«-Vi er ikke spesielt godt bevandret i verken politikk eller byråkrati, men i dagens oppslag i ØP tolker vi Manvik som at han bekrefter å ha en annen oppfattelse enn administrasjonen og ekspertjurister angående hvorvidt planutvalget er bundet av grunnleggende forvaltningsprinsipper. Det gjør oss svært engstelige og medfører at vi nå sitter med en følelse av at vi, i tillegg til de faglige momentene, også må forholde oss til mulige personlige bindinger og korrespondanse med andre parter i vår sak, som vi ikke har innsyn i». Les hele brevet her, Bekymring knyttet til behandling i planutvalget – Tyriveien 4

Bøkebloggen sendte saken over til Per Manvik for en kommentar før publisering.

Manvik har så lang ikke svart opp henvendelsen.

Da er det bare å følge med på møtet tirsdag 1 oktober hvor vi muligens får svaret og møtet streames. Følg møtet her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *