14 juli åpner årets Torsøyutstilling på Torsøy grendehus i Tjølling. Det er 39. år på rad at utstillingen arrangeres, og vi feirer det med en spennende fornyelse av utstillingen!

Våre faste og anerkjente kunstnere, Åke Berg og Dang Van Ty, er selvfølgelig på plass. Deres malerier og litografier vil igjen pryde grendehusets vegger og danne en kjent base for utstillingen. I år har vi imidlertid gleden av å introdusere formidler Einar Hatlo. Han har fått på plass elleve nye kunstnere på Torsøyutstillingen. Love Terins, Julius Karoubi, Marthe Kampen, Nicolay Aamodt, Petter Wang, Johannes Borchgrevik Hansen, Ma$arati, Yngve Benum, Dag Leversby, Christian Tony Norum og Oda Borch vil alle stille ut sine verk.

Her kommer en nærmere presentasjon av de forskjellige kunstnerne:

page1image31726912

Dag Leversby er utdannet ved Statens Kunst-og Håndverkskole og Statens Kunstakademi. Har stilt ut på gruppeutstillinger på bl. a. Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley Museet, Museum Folkwang, Essen, Rostock Kunsthalle, Tyskland og Maze Gallery, Torino, Italia.
Han er innkjøpt av bl.a. Nasjonal Museet, Astrup Fearnley Museet, Kistefos Museet, Utenriksdepartementet, Norsk Kulturråd og H.M. Dr. Sonja.

page1image31726080

Yngve Benum
«I havet av talentfulle, unge, norske malere er det vanskelig å skille seg ut. Men Benum gjør det, og med et troverdig bilde av vår tid» skrev Subjekts kunstredaktør.
Yngve Benum beviser at man slett ikke behøver formell utdannelse for å lage god kunst.

page2image31810288

Johannes Borchgrevink Hansen (1982, Grue Finnskog) bor 0g arbeider I tidskoa kommune. Han er utdannet ved KHiO g har stilt ut pà blant annet KUK Trondheim, Kunstnerforbundet, Hostutstillingen, Norske Grafikere, Nasjonalmuseet, GAD, Kunstbanken i Hamar, Hvitsten salonger, Haugesund bildegalleri, @stlandsutstillingen og Buskerud kunstsenter. B. Hansen har utsmykket en rekke offentlige bygg som Veterinaerinstituttet pâ NMBU, Uller vgs o Kongsvinger vgs, i samarbeid med Marne Karen Kampen.

page2image31727120

Julius Karoubi
Julius er nyutdannet fra Kunstakademiet i år, og har allerede hatt flere utstillinger. Omtalt i Subjekt som en av de unge norske kunstnerne man bør satse på nå!!

page3image31813616

Marthe Kampen (1986, Oslo) bor og arbeider i Eidskog kommune. Utdannet fra KHIO 2012 og har vært aktiv med utstillinger og utsmykninger siden. Kampen arbeider med maleri, tresnitt og tekstil, de siste årene med hovedvekt på maleri/pastell og tekstile arbeid. Hun har deltatt på gruppeutstillinger ved Kunstbanken, Hamar, Nasjonalmuseet, Oslo, Galleri Soft, Oslo, Grenland kunsthall, Porsgrunn, Hubei Art Museum, Kina, Høstutstillingen Kunstnernes hus, Oslo og siste separatutstilling viste Kampen ved Dropsfabrikken i Trondheim høsten 2022.

page3image31813200

Petter Wang (1994), bor og jobber i Oslo.
Han studerte på Einar Granum 2015/16.
Petter er initiativtaker og produsent av gruppeutstillingene Guilty Pleasure ( 2019/20/21/22) Han jobber med strek, farge, form og komposisjon og bruker hovedsakelig oljepasteller på papir og oljemaling på lin som verktøy. Petter jobber direkte og intuitivt, da han vil at bildene skal løse seg selv under prosessen. Petter jobber raskt, men han tegner linjene sine sakte og jevnt, noe som gir mer vekt og kraft til linjene og formene.

page4image31566608

Nicolay Aamodt (1978, Oslo) bor og arbeider i Oslo. Han har utdannelse innen illustrasjon, billedkunst og skulptur ved Academy og Art University i San Francisco, USA, og er medlem i LNM, Tegnerforbundet og NBK og har vært nominert til Carnegie Art Award. I de seneste årene har han hatt soloutstillinger på KÖSK (Oslo) og Hos Arne (Oslo). Han har også deltatt på Høstutstillingen samt flere andre gruppeutstillinger på bl.a. KÖSK, Landsforeningen Norske Malere (LNM, Oslo) og Norske Bilder (Rådhuset/Galleri Brandstrup, Oslo) og i byer som Stavanger, Ålesund og Voss. Innkjøpt av bl.a. Aker Sykehus, Høyskolen Kristiania, Den Danske Bank, First Securities, Eiendomsspar og Kunst på arbeidsplassen samt flere kunstsamlere.

page4image31481360

Oda Broch bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har stilt ut på bl.a. Kösk, Grünerløkka Kunsthall, Podium og deltatt på Høstutstillingen og Tegnebiennalen, samt vært med på kollektivutstillinger på bl.a. NoPlace, Soft, GAD, Tegnerforbundet, Utsikten Kunstsenter, Kulturhuset i Tromsø, Museum of Mordern Art i Armenia, The Art Pavilion Whitechapel Gallery i London og Illustrative i Zürich. Sammen med Tara Maria Rolfsen har hun hatt performance i Kunstnerforbundet, BOA, Litteraturhuset og PAO. Hun er innkjøpt til Buskerud Fylkeskommune.

page5image32242304

Christian Tony Norum jobber hovedsakelig med oljemaleriserier, med innslag av poetisk performance,
installasjon, skulptur og video. I kunstnerskapet hans kommuniserer han kunstfaglige diskurser med tidligere og samtidige kunstnere. Billedspråk, arbeidsmetoder, samspill, research, poetikk, artikulasjon og poststrukturalistiske teorier bearbeides for å speile samtidens kompleksitet.

page5image32235024

Love Terins (1993, Malmö, Sverige) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet/KHiO i Oslo og har hatt soloutstillinger på KUBEN, QB Gallery, Oslo, Heerz Tooya, Veliko Tarnovo (BG) och LNM, Oslo. Hun har deltatt i gruppeutstillinger på bland annet QB Gallery, Oslo, KÖSK, Oslo, Studio 17, Stavanger, Galleri Golsa, Oslo og Akershus Kunstsenter (Nitja), Lillestrøm. Terins har også gjort en offentlig utsmykking på Deichman, Demo Linderud, Oslo og er innkjøpt av Norges Bank, Kunst på Arbeidsplassen og Lomma Kommune (SE).

page6image32153936

Mathias MA$ARATI Hagen (født 1991) på Hamar. Han går sine egne veier og skiller seg bemerkelsesverdig ut med sitt noe uvanlige billeduttrykk. I hans uttrykksform oppleves en lekenhet og en fargebruk som overgår det meste. Stilen som vi møter i hans malerier og som gjenspeiler seg i klesdesign, tatoveringer, skulpturer har vekket oppsikt gjennom flere år og gjort han til en høyt anerkjent billedkunstner nasjonalt og internasjonalt. Hans verk er også innkjøpt av flere store norske samlere av samtidskunst. MA$ARATI beskrives som et skikkelig friskt pust i norsk kunstliv med sin spontanitet og uredde fremførelser fylt med dynamikk og energi. Han har siden 2019 hatt flere store soloutstillinger blant annet i Kunstbanken Hamar, Fine Art Oslo x 2, Galleri Hervold Stavanger, Galleri Hervold Hamar, Grieghallen i Bergen, og har også deltatt med utstilling på Van Der Plas Gallery New York.

page7image31733984

«Når fargene klinger og blir lyrikk, nærmer jeg meg målet»

Åke Berg er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole ved bl.a. Egil Weiglin og Hans Normann Dahl. Senere har han tatt tilleggsutdannelse som grafiker ved SHKS og Akademiet med Dag Hofseth og Svein Johansen som lærere. Åke Berg fikk Tjølling Kommunes kulturstipend. Han er medlem av Norske Billedkunstnere og Norske Grafikere, har hatt flere styreverv i Vestfold Bildende Kunstnere. Han har vært lærer ved den nordiske Malerskole i Frankrike, og ellers ved kurser i inn- og utland. Atelieropphold ved Cité International des Arts, Paris. Utstiller ved ”The Northern Sea Route User Conference”. Arr.: Fr. Nansens Institutt, Oslo. Invitert utstiller til ”Norway Day Festival” i San Francisco. Festspillutstiller, Elverum. Han trykker sine litografier hos Jørund Sørensen i Norge og Bramsen, Clot & Georges i Paris. Litografi «Catch» til Dronning Sonja Kunsthall 2017. Invitert gjestekunstner i Galleri Bølgen«VÅRT LARVIK» Larvik Kulturhus 2018.

page7image31726704

Dang Van Ty ble født i Vietnam i 1954 og har vært bosatt i Norge siden 1968. Ty er utdannet ved Statens Håndverk- og Kunst industriskole (1978-1982) og ved Statens Kunstakademi (1982-1986) samt at han er kjent fra Mosebekk-skolen. Han har mottatt Oslo bys kulturstipend og Statens kunststipend, og flere til, og hatt separatutstillinger i gallerier og kunstforeninger over store deler av Norge; dessuten deltatt i kollektivutstillinger i inn- og utland. Han er representert i Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet, og innkjøpt av Norsk kulturråd og Oslo kommunes kunstsamling Videre er han kjent som bokillustratør og har selv forfattet to bøker: ”Min barndom i Vietnam” fra 1982 og ”Hjemreisen” fra 1986.

Deres innslag vil gi utstillingen et friskt pust av moderne kunst og nye perspektiver. Dette er en unik mulighet til å oppleve en sjelden miks av etablerte og fremadstormende talenter, alt i en og samme utstilling.
Med denne kombinasjonen av det kjente og det nye, håper vi å kunne gi en rik, spennende og variert kunstopplevelse til både trofaste og nye besøkende.

Årets Torsøyutstilling åpnes fredag 14. juli kl. 16. av Larviks ordfører Erik Bringedal. Vi holder åpnet to helger 14-15-16 og 21 -22 -23. juli (hver dag kl.16-19).

For mer informasjon, besøk: torsoy.com, facebook.com/Torsoyutstillingen/ eller instagram.com/torsoyutstillingen/

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *