I dag tidlig aksjonerte Motvind Norge mot vindindustri ved hovedinngangen til Treschow-Fritzøe AS på Sanden i Larvik.

Motvind Norge Foto: Jarl Teig

Motvind Norge Foto: Jarl Teig

Motvind Norge Foto: Jarl Teig

Følgende pressemelding ble sendt ut i forkant av markeringen:

«I dag gjennomfører medlemmer av Motvind Norge en koordinert aksjon der de stenger innganger til flere vindkraftverk utvalget steder i hele Norge. Aksjonene er en fredelig markering mot regjeringens trussel om å gjeninnføre tvang i vindkraftsaker, og en påminnelse om all natur som allerede har gått tapt i norske
kommuner på grunn av vindkraftutbygging».

«Motvind Norge kjemper for lokaldemokratiet og krever at både regjeringen og Stortinget respekterer lokale vedtak og folks vilje. Vindkraftutbygginger har liten støtte i befolkningen, og regjeringen viser en total mangel på forståelse for de negative konsekvensene for lokalsamfunn, natur og miljø. Myndighetene har også sviktet med å håndtere klager om støy og andre helseplager knyttet til eksisterende vindkraftverk».

«-Vi ønsker med denne aksjonen å vise at lokaldemokratiet er verdt å kjempe for. Dette er en mild forsmak på hva som kan komme dersom myndighetene tvinger gjennom vindkraftverk, sier Torbjørn Lindseth, aksjonsleder i Motvind Norge»,

Fredelig aksjon

«Aksjonen er ment å være en fredelig markering. Aksjonistene hindrer kjøretøyene fra å kjøre inn til vindkraftanleggene. Motvind Norge understreker at det ikke vil bli utført noen form for skadeverk, og at aksjonen handler om å markere motstand mot urettferdig politikk på en moralsk riktig måte».


Bred støtte og samhold

«Aksjonene gjennomføres som en punktmarkering flere steder samtidig i landet, og samler medlemmer og støttespillere i en felles innsats for å bevare urørt natur og sikre lokalsamfunnets rett til å bestemme over egen arealbruk».

«-Vi aksjonerer i solidaritet med alle lokalsamfunn som lider under konsekvensene av vindkraftutbygginger. Vindkraftprosjektene ødelegger ikke bare naturen, men også folks helse og livskvalitet, sier John Fiskvik, leder i Motvind Norge».

Foto i saken: Motvind Vestfold / Jarl Teig

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.