Bøkebloggen skrev 24 august 2024 saken «Anmodning om ny vurdering av klage på endringer/ombygging av John Markus Lerviks fritidsbolig». Les saken her.

Eier John Markus Lervik har engasjert Lund Hagem Arkitekter AS for å få rettet opp i avvikene på eiendommen.

Tirsdag 1 oktober 2024 skal planutvalget i Larvik på nytt behandle klagen. Kommunedirektøren innstiller på avslag og skriver blant annet dette i forslaget til politikerne:

Kommunedirektørensforslagtil vedtak:

«-Planutvalget kan ikke se at det i klagen er fremkommet opplysninger som tilsier at vedtaket i sak 890/24 skal omgjøres. Planutvalget tar ikke klagen til følge og oversender saken til Statsforvalteren for endelig avgjørelse».

Alterative løsninger:

«-Kommunedirektøren kan ikke se at vilkårene for å innvilge dispensasjonene er til stede».

«-Dersom planutvalget innstiller på å innvilge dispensasjon, så må dispensasjonene begrunnes, jf. pbl § 19-2 annet ledd. Det må framkomme at tiltaket ikke vesentlig tilsidesetter LNFR-formålet, byggeforbudet mot sjø og plan- og bygningslovens formålsbestemmelse, og i tillegg må det også framkomme at fordelene med tiltaket klart overstige ulempene».

«-Dispensasjonen kan heller ikke vesentlig tilsidesette nasjonale eller regionale interesser. Før det kan fattes vedtak om dispensasjon innenfor byggeforbudssonen mot sjø, såmå saken oversendes til Statsforvalteren til uttalelse».

«-Situasjonsplan som viser oppfyllingens omfang og opplysninger om hyttens BRA må innsendes før evt. dispensjon innvilges».

Les hele forslaget fra kommunedirektøren her, 13 sept 2024 Behandling av klage – avslag på søknad om dispensasjon for ombygging av fritidsbolig – Lamøya 71. Link til alle vedlegg her.

Blir det Statsforvalteren som på nytt får saken?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *