Bøkebloggen skrev om denne hyttesaken i Kjose 2 juli 2024 og saken hadde tittelen «Mattilsynet og Vestfold Vann ønsker ikke at Larvik kommune ettergodkjenner ulovligheter på hytte i Kjose.» Les hele saken her.

Larvik kommune sendte hele saken over til Statsforvalter,  Vestfold Vann og Mattilsynet 4 juni 2024. Les brevet og alle vedlegg her.

Bøkebloggen sendte i juli 2024 saken over til leder av planutvalget Per Manvik før publisering for å få en kommentar.

Per Manvik svarte raskt opp og ga følgende tilbakemelding:

«-Hei, både Vestfold Vann og Mattilsynet har vurdert at tiltaket kan godkjennes med vilkår, og det lar seg ordne – bra ! Fornuften siger inn en gang i blant hos Mattilsynet og Vestfold vann.» 👍

Tirsdag 1 oktober 2024 skal saken behandles av Planutvalget i Larvik kommune. I innstillingen fra kommunedirektør står det blant annet dette:

Kommunedirektørens forslag til vedtak:

«-Planutvalget avslår søknad om dispensasjon mottatt 03.04.2024 fra byggeforbudet langs vassdrag og arealformålet LNF. Vilkårene for å gi dispensasjon etter plan- og bygningsloven § 19-2 er ikke tilstede».

«-Som følge av avslaget på dispensasjonssøknaden avslås også søknaden om omsøkte tiltak med hjemmel i rettsvirkningen av kommuneplanens arealdel §11-6».

Alternative løsninger:

«-Kommunedirektørens vurdering er at det ikke finnes alternative løsninger i denne saken som lovlig kan begrunnes i henhold til pbl. §19-2».

«-Dersom planutvalget mener at vilkårene for å gi dispensasjon etter plan- og bygningslovens § 19-2 er oppfylt, kan planutvalget vurdere å gi dispensasjon fra byggeforbudet til vassdrag (Farris) og LNF. Det vil si, dersom planutvalget mener at de nevnte hensyn ikke blir vesentlig tilsidesatt ved å gi dispensasjon, samt at fordelene ved å dispensere klart overstiger ulempene ved at kravene brytes. Dette må i så tilfelle begrunnes, jf. forvaltningslovens §§ 24 og 25». Les hele innstillingen, 17 juli 2024 Førstegangsbehandling – Utestue, terrasse ogmur – Hyttesone M 32 – Gbfnr. 4146:5:6.

Vi observerer at kommunedirektøren skriver dette i innstillingen:

«-Virksomhet innbyggerkontakt og byggesak var i utgangspunktet positive til å kunne akseptere deler av tiltaket, se vedleggsbrev sendt høringsinstansene. Imidlertid er både Mattilsynet og Vestfold Vann IKS negative til at dispensasjon blir gitt».

«-Planutvalgets leder har bedt om at saken legges fram til førstegangsbehandling».

Bøkebloggen sendte derfor saken på nytt over til leder i planutvalget Per Manvik for en kommentar før publisering og han svarte dette:

«-Hei, eventuellt alternativ innstilling blir lagt inn i løpet av helga. Sjekker flere sider av saken før det skjer 😊»

 

(Bildene i saken er kopiert fra kommunens tilsynsrapport.)

Les saken om «Amnesti, klovner og nettroll» her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *