Larvik kommune fikk inn en søknad i september 2023 fra Prinsegata 12B borettslag om å glasse inn balkongene. Les hele søknaden her.

Søknaden ble avslått i november 2023. Kommunen begrunner blant annet med dette i avslaget: Les hele avslaget her.

Avslaget ble så klaget inn 8 februar 2024. Les hele klagen fra advokat Steinar Sjølyst her.

5 mars 2024 ble saken behandlet i Planutvalget.» Etter dialog med tiltakshaver trakk Manvik, Frp saken.» Les hele vedtaket her.

Larvik kommune har 30 mai 2024 fått inn søknad fra advokat Steinar Sjølyst, på vegne av styret i Prinsegata 12B borettslag, om endring av deler av reguleringsplan for Grandkvartalet, planID 3909_201305. Les hele søknaden her, Anmodning – mindre endring.

Larvik kommune har 2 juli 2024 sendt saken over til Statsforvalteren I Vestfold Og Telemark for en uttalelse med svarfrist 16 august 2024.  Kommunedirektøren vil etter høringsperioden gjøre en endelig vurdering i saken, som så skal behandles og vedtas i planutvalget. Les hele brevet her, Til uttalelse – reguleringsplan – forenklet prosess.Grandkvartalet

Tirsdag 1 oktober 2024 skal politikerne i Planutvalget behandle klagen. I innstillingen fra kommunedirektør står det blant annet dette:

Kommunedirektørens forslag til vedtak:

«-Det åpnes ikke for innglassing av balkongene i Grandkvartalet, hverken i “tårnet” eller i øvrige bygg. Reguleringsbestemmelse § 13.7 forblir uendret». Les hele innstillingen her.

Bøkebloggen observerer at styreleder i Prinsegata 12B Borettslag Steinar Sjølyst har satt leder i PU Per Manvik på kopi på søknaden om endring av reguleringsplan sendt 30 mai 2024.

Betyr dette at det har foregått samtaler mellom søker og leder av planutvalget mens saken er under behandling i byggesak?

Bøkebloggen sendte saken over til Per Manvik for en kommentar før publisering. Han svarte raskt opp og kom med denne kommentaren:

«-Saken som den nå ligger er kun om vi skal endre bestemmelse 13.7 i reguleringsplanen slik at det KAN søkes om innglassing uten at det må gis dispensasjon. Vi tar altså ikke stilling til innglassing i denne omgangen». 

Da er det bare å følge med på møtet tirsdag 1 oktober og møtet streames. Følg møtet her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *