I dag skal Manvik-saken på bordet i Kontrollutvalgets møte i Larvik.

I dag skal Manvik-saken på bordet i Kontrollutvalgets møte i Larvik.

Bøkebloggen publiserte 26 august 2024 saken «Her var det pinlig mye rør fra politikere som burde vite bedre etter alle disse år». Les saken her.

Saken handlet om at tilsynsjurist og byggesaksbehandler i Larvik kommune, Thor Håkon Lindstad gikk hardt ut mot planutvalgets arbeider. Etter at Bøkebloggen publiserte saken så kom det flere kommentarer på Facebook siden.

Nå viser det seg at Kontrollutvalget i Larvik kommune har satt fokus på saken og kommunedirektøren skal holde en orientering om saken i dagens møte. Følgende står i innkallingen i saken:

Bakgrunn

17. september publiserte Østlandsposten en artikkel hvor tilsynsjurist og byggesaksbehandler i Larvik kommune, Thor Håkon Lindstad, går hardt ut mot planutvalgets leder, og måten planutvalgets leder og planutvalget arbeider.

Kritikken omhandler og inneholder blant annet påstander om:

  • Nødvendighet av stor tidsbruk i administrasjonen for å følge opp henvendelser fra utvalgets leder
  • Kommunikasjon og saksbehandling gjennom uformelle kanaler uten innsyn
  • Omkamper på vegne av enkeltinnbyggere
  • Møter med utvalgets leder, administrasjonen og utbyggere
  • Omgjøringsvedtak og dispensasjoner som er svakt begrunnet

Saksopplysninger

På bakgrunn av Østlandspostens artikkel 17.09.2024, har kontrollutvalgets leder bedt om at kontrollutvalget får en orientering fra kommunedirektøren. Kontrollutvalget har bedt om følgende:

Kontrollutvalget ber om en orientering i førstkommende møte, 1. oktober, på bakgrunn av innholdet i ØP-artikkelen vedr. påstandene fra avgående byggesaksmedarbeider, rettet mot Per Manvik og planutvalget.

Kontrollutvalet ønsker å få undersøkt og belyst gehalten i de påstandene som fremsettes for å se om oppfatningen av situasjonen er lik for administrasjonen for øvrig. Kontrollutvalget ønsker også informasjon om hva slags veiledning og rådgivning administrasjonen har gitt, og gir planutvalget gjennom både saksforberedelser og møter.

Sekretariatets vurdering

Kommunedirektøren er bedt om å orientere kontrollutvalget på bakgrunn av bestillingen som er referert under «saksopplysninger». Sekretariatet vil påpeke at det ikke er bedt om informasjon eller tilsvar fra planutvalgets leder, og at kontrollutvalget kun har bedt om informasjon fra kommunedirektøren, jfr. bestillingen. Det er heller ikke bedt om at informasjonen fra kommunedirektøren gis skriftlig. Kontrollutvalget vil som normalt ha anledning til å stille spørsmål om saken, dersom de har det.

Sekretariatet legger frem saken uten innstilling, i påvente av informasjonen som vil bli gitt i møtet. Om nødvendig kan sekretariatet være behjelpelig med vedtaksformuleringer i møtet. Les innkallingen til dagens møte her.

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *

2024-10-01T08:06:37+02:001. oktober 2024|Blogg, Politikk, Samfunn|
Go to Top