Tirsdag neste uke skal Manvik-saken på bordet til ny behandling i Kontrollutvalgets møte i Larvik.

Tirsdag neste uke skal Manvik-saken på bordet til ny behandling i Kontrollutvalgets møte i Larvik.

Bøkebloggen publiserte 1 oktober 2024 saken «I dag skal Manvik-saken på bordet i Kontrollutvalgets møte i Larvik.». Les saken her.

Saken handlet om at tilsynsjurist og byggesaksbehandler i Larvik kommune, Thor Håkon Lindstad gikk hardt ut mot planutvalgets arbeider. Etter at Bøkebloggen publiserte saken så kom det flere kommentarer på Facebook siden.

Nå viser det seg at Kontrollutvalget i Larvik kommune har satt full fokus på saken og tirsdag 22 oktober er det nytt møte. Følgende står i innkallingen i saken:

Kontrollutvalget fikk den 01.10.2024, sak 44/24, en orientering om denne saken fra kommunedirektøren v/ konstituert kommunalsjef Dag Trygve Enden. Redegjørelsen som ble gitt i det møtet er vedlagt skriftlig i dokumentene til kontrollutvalgssaken fra møtet 01.10.2024, og kan leses via denne lenken.

Kontrollutvalget fattet følgende vedtak i sak 44/24:

Kontrollutvalget og sekretariatet går sammen om å utforme en bestilling til hva kontrollutvalget ønsker seg til neste møte 22 oktober.

I etterkant av møtet ble følgende bestilling formulert i dialog mellom kontrollutvalget og sekretariatet:

Kontrollutvalget ber kommunedirektøren om en orientering om arbeidsforholdet og samarbeidet mellom administrasjonen, planutvalget og planutvalgets leder, og hvorvidt disse handler i overenstemmelse med det som er juridisk og etisk riktig.

o Herunder ber kontrollutvalget om :
o informasjon om hva som er planutvalgets spillerom i dispensasjonssaker.
o Årsaken til at over 20 mulig ugyldige vedtak fattet på uriktige/mangelfulle opplysninger (feil grunnlag) ikke ble stoppet av «kommunedirektøren» før vedtaket ble fattet. Hva er KDs rolle i planutvalgets møter?

Kontrollutvalget ber også om oversikt over relevante henvendelser, gitte bemerkninger,og varsler fra folkevalgte, tillitsvalgte og ansatte i kommunen.

o herunder hva som har fremkommet gjennom linjeveien, HR, QA, og i medarbeidersamtaler.

Konstituert kommunalsjef Dag Trygve Enden vil delta i møtet og orientere om saken, på bakgrunn av kontrollutvalgets bestilling.

Sekretariatets vurdering

Sekretariatet legger frem saken uten innstilling i påvente av informasjonen som blir lagt frem i møtet. Sekretariatet vil likevel vise til tre alternative forslag. Kontrollutvalget står selvsagt fritt til å fatte det vedtaket de selv ønsker.

Sekretariatet anser alternativ 1 og 2 som de beste alternativene for kontrollutvalget. Alternativ 3 er tatt med på bakgrunn av at det ble løftet som et alternativ i møtet 01.10.2024. Sekretariatets vurdering er at alternativ 3 ikke er hensiktsmessig i denne saken. Sekretariatet ser ikke at andre alternativer enn de nevnte vil være hensiktsmessig for denne saken, men vil understreke at kontrollutvalget står fritt til å fatte vedtak om eventuell videre saksgang.

Alternativ 1:

Kontrollutvalget tar informasjonen til orientering

Alternativ 2:

Kontrollutvalget bestiller en forvaltningsrevisjon fra Vestfold & Telemark revisjon IKS om byggesaksbehandling. Kontrollutvalget ber om at en tilpasset prosjektplan blir levert til møtet 3. desember 2024.

Vedlagt saken ligger et notat fra Vestfold & Telemark revisjon som viser fire eksempler på hvordan en forvaltningsrevisjon om byggesaksbehandling kan innrettes. Se hele notatet her, 10 oktober 2024 Forvaltningsrevisjon av byggesaksbehandling

Alternativ 3:

Kontrollutvalget undersøker mulighetene for å gjennomføre en ekstern gransking av saken.

Dette alternativet ser sekretariatet som lite hensiktsmessig i denne saken.

Les hele innkallingen til saken her, 22 oktober 2024 Ny orientering om planutvalgsaken

Bøkebloggen leser i innkallingen at sekretariatet ikke ønsker en ekstern gransking. Men kanskje flertallet i utvalget mener noe annet?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *

2024-10-19T21:04:09+02:0019. oktober 2024|Ukategorisert|
Go to Top